Jouw nieuwe tuin

Jouw tuin, jouw heiligdom. Tenminste, dat zou het kúnnen zijn, maar dat ligt helemaal aan jou en wat je met je tuin wil. Ben je blij met hoe hij er nu bij ligt, of wil je eigenlijk al tijden lang aan een tuinmake-over beginnen, maar heb je geen idee of het nu een kwestie is van een douglas schutting bestelling op hillhouttuinhout.nl, of dat er meer achter zit? Pak dan je groene vingers in en lees gauw mee. 

Helemaal van jou 

Voordat je begint met het doorbladeren van de nieuwe folders van het tuincentrum, zélfs voordat je die mooie douglas schutting besteld waar je zo naar uitkijkt, moet je je zelf een belangrijke vraag stellen: wat moet jouw tuin voor jou kunnen doen? Dat klinkt misschien als een vreemde vraag waarop het enige antwoord is “bestaan” of “een tuin zijn”, maar iedereen wil iets anders van zijn tuin. Denk eens aan jouw ideale tuin: wil je bovenal lekker veel mensen kunnen ontvangen, etentjes organiseren en s ’avonds laat nog in jouw tuintje zitten met lampionnetjes boven jullie hoofden en heerlijke loungebanken onder jullie billen? Of wil je juist dat je tuin een baken van rust is in het midden van een chaotisch leven waar je met z’n allen doorheen raast? Een tuin waar je echt even tot rust kan komen, rustig een boek kan lezen en/of een plek om je sport -of yoga-oefeningen te doen? Deze vragen zijn belangrijk om jezelf eerst te stellen. Er is namelijk niet één iets wat een tuin hoeft te zijn; een tuin kan zijn wat jij ook maar wil dat hij is. 

Details, details 

Dat klinkt wellicht wat filosofisch, dus laten we snel terugkeren naar het praktische. Je hoeft namelijk, waarschijnlijk, niet eens zo bijster veel te veranderen om het resultaat te bereiken wat je wil. Natuurlijk, als je een zwembad ingebouwd wil in je tuin en dat er momenteel niet ligt… dán ben ik bang dat je wel aan een verbouwing toe bent, maar anders zit een make-over hem negen van de tien keer niet in de grote structuur, maar in de details. Bedenk wat voor sfeer jij van je tuin wil en stel je aankopen daarop af. Een douglas schutting, zo’n houten, brengt bijvoorbeeld een huiselijke, gezellige sfeer. Loungebanken en lampionnen doen dat ook. Donkere kleuren en stenen hebben dan weer een moderne, strakke sfeer. 

 

Jouw tuin, jouw regels. Dus, trek je groene vingers uit de kast en maak er iets moois van. Veel succes!

gerelateerde berichten

Laatste berichten