Wat is een goede verzekering voor je bedrijfswagen?

Verzekeraars zeggen altijd dat je moet zorgen dat je een ‘passende verzekering’ kiest. Dat geldt in het bijzonder voor je autoverzekering. Veel mensen vinden het verwarrend om te bepalen wat een passende verzekering precies is. Is dit een premie die niet te hoog is, is dit een verzekering bij een gerenommeerde verzekeraar of nog iets anders? Mocht je momenteel op zoek zijn naar een verzekering voor je bedrijfswagen, dan helpen we je graag om tot de perfecte deal te komen. Wij zullen dit doen door de criteria toe te lichten die je verzekeraar hanteert wanneer het gaat over verzekeringen voor auto’s. Je zult zien dat wanneer je eenmaal weet waar je op moet letten, je zo de perfecte polis kunt vinden. 

Kijk naar de leeftijd van je auto als je een verzekering zoekt

Sommige mensen denken dat het merk van hun auto doorslaggevend is wanneer ze bijvoorbeeld een bedrijfsautoverzekering online afsluiten willen. Dat is het echter niet. Wat belangrijk is, is de leeftijd van je wagen. Dit heeft te maken met het feit dat je verzekeraar kijkt naar de dagwaarde van je auto. De dagwaarde is iets anders dan de aanschafwaarde. Dat is namelijk enkel het bedrag dat je voor je auto betaalde op het moment dat je hem kocht. De dagwaarde verandert voortdurend en wel in neerwaartse beweging. Hoe ouder je auto wordt, hoe lager de dagwaarde zal zijn. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Een oude auto is het namelijk niet altijd meer waard om hersteld te worden wanneer je forse schade hebt opgelopen. In zo’n geval is het vaak voordeliger om een andere auto te kopen.

Kies een van deze drie basisverzekeringen voor je auto

Je verzekeraar hanteert drie leeftijdscategorieën voor de autoverzekering. Wil je bijvoorbeeld een bestelautoverzekering zzp afsluiten, dan kun je voor een auto van negen jaar of ouder de WA-basisverzekering kiezen. Met dit pakket voldoe je enkel aan je wettelijke plicht om je wagen te verzekeren, zodat je anderen schadeloos kunt stellen. Je kunt zelf geen schade claimen met dit pakket. Heb je een wagen van zes tot negen jaar oud, dan kun je de WA+ Beperkt Casco verzekering kiezen. Dit pakket kun je aanwenden om schade als gevolg van brand, diefstal of een aanrijding met een loslopend dier te laten herstellen. Je kunt er geen schade mee claimen die je aan je wagen hebt opgelopen door een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Heb je een wagen van maximaal zes jaar oud? Dan is de allriskverzekering de beste optie. Met dit pakket kun je alle vormen van schade laten herstellen, dus ook die aan je eigen auto. 

Vergeet niet om extra dekkingen toe te voegen 

Als je naar de site van je verzekeraar gaat, zul je zien dat je ook nog extra dekkingen kunt toevoegen. Deze zijn niet verplicht, maar je haalt er wel meer voordeel mee uit je verzekering. Voeg bijvoorbeeld pechhulp toe, dan komt er gelijk assistentie wanneer je wagen diensten weigert. De monteur zal het euvel traceren en proberen te repareren. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Check ook de eigen vervoerverzekering waarmee je schade aan de spullen en/of materialen in je auto kunt laten vergoeden. Heb je de ideale polis samengesteld? Sluit hem dan gelijk af.

gerelateerde berichten

Laatste berichten